Det finns en lösning

Vi har själva skapat problemet

Vi pratar idag om ökade utsläpp, landsbygden som avfolkas, svenska företag läggs ned eller flyttar utomlands. Jobben försvinner osv. Vad händer egentligen?


Några exempel på systemfel vi orsakat

Idag fångas räkor i nord Norge, körs på långtradare till  Algeriet för att skalas. Sedan skickas de tillbaka skalade till de nordiska länderna.


Sverige har en av de största skogsarealer i Europa men det är billigare att Import  flis och virke från Estland och Ryssland.


24 långtradare per dygn med hushållsavfall från Tyskland körs till Sverige för att bli fjärrvärme i Sverige.


Vi importerar varor som kött och grönsaker från andra sidan jorden som vi absolut själva skulle kunna odla i Sverige. Med dagens växthusteknik kan man idag odla kostnadseffektivt i Sverige.Lösningen

Lös ALLA dessa problem samtidigt. Höj priset på Bensin och Disel till 100 kr/LDet funkar ju inte, eller?

Hur skall vi då ha råd att åka till affären och handla då vi har 5 mil till affären? Vi kommer ju aldrig att ha råd att åka på semester eller flyga mer osv.


En tuff omställning?

Säg att vi i Europa f.o.m. i morgon skulle höja priset på drivmedel till 100 kr per liter.  Visst det skulle bli tufft, inte många skulle ha råd att som vanligt ta bilen till jobbet, flyget skulle bli betydligt dyrare, transportkostnaden skulle göra varor som kommer långväga ifrån och import från Kina, USA, dyrare.


Vilken effekt skulle det få?

Precis det som hände när andra världskriget bröt ut. Mat drivmedel mm. ransonerades. Det gick bara inte att köpa. Man fick vara utan vissa matvaror men man hittade också olika surrogat till Kaffe, Gummi mm. Det tog 3 veckor innan det första kommersiella Gengas aggregatet såldes och bilar och lastbilar kunde börja rulla igen. Med andra ord människan är uppfinningsrik. Om man kunde då vad kan man inte idag med de kunskaper och den teknologi vi har idag.


Självklart skulle det bli tufft den första tiden, men måste vi inte offra lite under en kort tid för oss själva och våra barn och barnbarn. Det skulle ta några år att komma ikapp.


Bilindustrin

Bilindustrin skull mycket snabbt ta fram de vätas och andra alternativa drivmedel fordon på rekordtid. Dessutom skulle det gynna Svensk bilindustri eftersom importbilar skulle bli dyrare. Det kommer inte att bli dyrare att använda ny teknologi.


Tåg

Självklart kommer järnvägen att få hektiska dagar. Fulla tåg och utbyggnaden av tåglinjer och uppstart av tidigare nedlagda linjer kommer att ske. Vi kommer att få snabbtåg som gör att vi kan åka från europa till tex. Thailand på ca 14 timmar. Fyra timmar längre tid än flyg.


Buss

Ny teknik kommer självklart att sitta i våra bussar som blir billigare att köra med billigare biljettpriser och tätare trafik som följd.


Glesbygden

I och med att tåg börjar rulla till småorter igen och antalet avgångar ökar kommer det helt plötsligt att bli attraktivt att bo på landsbygden igen. Och bor fler på landsbygden kommer obönhörligen affären och skolan tillbaka.


Jobben

Eftersom transporten blir betydligt dyrare kommer det att få till följd att det blir lönsamt att tillverka kläder i Borås, Odla svenska tomater, tillverka bilar i Sverige osv.


Miljön

Det kommer att bli den största positiva miljöinsats som mänskligheten någonsin gjort.


Oljan

Vi skulle i princip bli oberoende av oljan.


Vilka är förlorarna?

Många kommer att se sig som förlorare, TAXI tex. men de kommer ju också att köra med nya vätgasbilar och drabbas således inte. De som bor i glesbygden kommer dels att ha möjlighet att införskaffa eller konvertera sin bil, de kommer inte att ha samma behov att åka till storstaden då byn kommer att ha flera affärer, skolor osv.  kollektivtrafiken blir betydligt bättre.


De som kommer att förlora är de som INTE kan eller vill konvertera sina bilar, bussar, motorcyklar. De som inte vill åka kollektivt.


Staten kommer att bli tvungen att initialt göra stora satsningar. Det kommer trotts att priset på drivmedel höjs finnas de fordon som ändå körs på Disel och bensin och den skatten kommer troligtvis att inbringa nästan det samma som intäkterna på drivmedel idag i och med att bensinskatten ju blir ca. 90:-/liter.


Utländska bolag som textilindustrin i Kina, bilindustrin i hela Asien och USA. De oljeproducerande länder m fl. blir naturligtvis förlorare kortsiktigt.


Visst det kommer att bli gnissel i maskineriet men är vi inte beredda att offra någonting alls? Det handlar trotts allt bara om några år. Det går att få en bättre framtid utan att vi behöver offra särskilt mycket.
LÅT STÅ!


Höj priset på bensin och diesel till 100kr/liter.

Updated 2013-07-24