Odla i vatten

 
 

Som reservoar till vattnet kan man använda vilken behållare som helst. Men enklast är att köpa en plastbalja. Jag har valt en storlek på 50x50x100 cm men man kan ha den storlek man vill. Se bara till att den inte är för låg, minst 40 cm bör den vara. Vill man göra en riktigt stor anläggning kan man bara koppla samman flera baljor. Antingen kan man ha ett set med fläkt vattenpump, syrepump för varje balja eller också kopplar man dem samman via slangar. Själv tycker jag att det är ganska billiga grejer så vill man ha en stor anläggning så är det bättre att ha en stor tank från början. Man kan tex. göra en träram säg 1x3 meter och sedan sätta en vattentät plastduk på insidan. Det är alltid lättare att ha en sak av varje och inte tex. 4 pumpar att hålla reda på.


Det enda som man skall göra med plastbaljan är hål dels för fläkten och dels för slangarna till syrepumpen och ev. för doppvärmarna om du skall använda din odling utomhus.. Undvik att göra hål i onödan då det ökar risken för läckage. Aldrig hål under vattenlinjen.


I hålen för slangarna används kabelgenomföringar i gummi som kan köpas på tex. Clas Ohlson i 2 pack för 20:-, då blir det tätt.


 

Del 2 Vattentanken

Kabelgenomföring

Clas Ohlson 32-1036